Gästbok

Skriv gärna en hälsning i gästboken.

Det finns 114 hälsningar i gästboken


 1. Åsa Tobrant

  Tack för en fantastisk bok,vargarnas tid. Jag håller just nu på att läser den och det är min första av dina böcker. Jag kände med tårar i ögonen när jag läst om Magdalenas öde i Norge att jag bara var tvungen att få veta lite mer om dig. Boken griper tag så starkt i mig och berättelsen om den gamla ärrade soldaten med sitt barnbarn är att verkligen se sanningen i vitögat. Jag känner också med sorg i hjärtat att många matar tyvärr fel varg ingenting har förändrats. Tack än en gång

  Jul 30, 2018 @ 5:46 pm


 2. Anita

  Hej!
  Har just läst ut Vargarnas tid. Så nu har jag abstinens . Det tar mig lite mer tid numera att läsa. Sviterna efter en stroke. Får börja läsa om dina böcker. Tack för dina fantastiska böcker.
  Med vänlig hälsning, Anita ( Ainos fd granne)

  Apr 05, 2017 @ 6:01 pm


 3. Hanna Rebecka

  Hej

  Jag läser just nu Vargarnas Tid och har inte lagt ifrån mig den sen jag började läsa i förra veckan. Den betyder redan mycket för mig då den påminner mig om de berättelser min farmor berättade för mig om hur det var att leva som ung kvinna i Stockholm under kriget, jag ser henne i Magdalena.

  Tack!

  Hanna Rebecka, 19 år

  Feb 21, 2017 @ 4:00 pm


 4. Ingegerds Persson

  Hej
  Jag lyssnar till Vargarnas tid som jag tycker är bra. Men… en del faktafel som skåning man undrar över och blir irriterad på!

  Havet mellan Sverige och Danmark heter Öresund och inte Östersjön som det står i boken, och att ett fiskläge (vilket då) mot Lund och som ligger inne i landet!!

  Dec 07, 2016 @ 1:19 pm


 5. Mattias E

  Hej,

  Som en varm anhängare av Släkten-serien, där den ena efter den andra boken överträffar mina förväntningar, har jag nu blivit klar med Ringens gåta. En fantastisk berättelse som inte går att lägga ifrån sig, Svårt att inte jämföra med Arvet efter Arn av Guillou (som jag för övrigt gillade), men din berättelse är än mer fängslande och överträffar den. Brukar ofta lyssna på ljudböcker, men i detta fallet var jag tvungen att läsa den, då det gick för långsamt att lyssna.

  Tidigare hade jag inte hört talas om dig, men nu har jag upptäckt en ny fantastisk berättare, helt i min smak.

  Tack,
  Mattias

  Dec 03, 2016 @ 6:43 pm


 6. Peter Moberg

  Hej,

  Vi jobbade med denna metoden på min tidigare skola. Jag skulle nu behöva köpa boken till min nya skola och hittar den inte någonstans. Hur får jag tag i den?

  Sep 15, 2016 @ 9:11 am


 7. Leif Wadell

  hej elisabet. Du skriver jåttebra Som gammal söderkis undrar jag om inte adolfredriks torg ändrades till Mariatorget år 1959? Läst de flesta av dina böcker bra. leifwadell41@hotmail.com

  Sep 05, 2016 @ 7:11 pm


 8. Frida Sjöqvist

  Hej Elisabet!

  Jag läser just nu om alla dina böcker och ser fram emot den nya som kommer ut på Storytel i juli.

  Vänliga hälsningar

  Frida

  Jun 29, 2016 @ 8:31 pm


 9. peter knagert

  Tack för underbara böcker. Jag har läst dem alla! De har gett mig så mycket inspiration till att skriva själv. Jag har skrivit en historisk bok som heter “En mans ägodel” och den handlar om 1100 talet.
  När kommer din nästa bok?

  Aug 13, 2015 @ 6:42 pm


 10. Sylvia

  Tack än en gång Elisabet Nemert för en vidunderligt underbar bok. Har precis lagt ihop boken Ringens Gåta. Tyvärr. Håller nu alla tummar som går att det flödar fram en ny berättelse genom dina tangenter!

  Tack från Sylvia i Vänersborg.

  Apr 26, 2015 @ 7:49 pm


 11. Walter Weicker

  Hej Elisabet
  Tack för Ringens gåta ock resten av serien
  En njutning i den nuvarende Zunami av alla deckare.
  När kommer nästa bok?
  Walter Weicker.
  PS bor 12 km från Varnhem har landat på Visingsö-flygfält under utbildningen,barnen konfimerades i ST Helena kyrka i Skövde DS

  Jan 27, 2015 @ 4:01 pm


 12. Jenny Wikander

  Hej!
  Jag måste bara säga att jag verkligen verkligen älskar dina böcker, dom är helt omöjliga att lägga ifrån sig. Läste för några dagar sedan ut “Ringens gåta” lika underbar som alla dom andra. Hoppas på att det kommer många många fler böcker!!

  Mvh
  Jenny

  Dec 14, 2014 @ 2:34 pm


 13. Margit Nimhammar

  Hej!
  Tack för en trevlig kväll i Perstorp.
  Dina böcker förgyller livet.
  Kram
  Margit, Klippan.

  Oct 10, 2014 @ 8:39 am


 14. Nicoline

  Hej Elisabet,
  hur kan jag bäst beskriva vad dina böcker har betytt för mig? Orden räcker inte till.
  Dina böcker är en själslig njutning och lika förväntansfull som jag är inför första sidan, lika svårt känns det att släppa boken när jag kommer till den sista. Ditt sätt att skriva överträffar allt annat som jag har läst, ditt språk är så oerhört vackert och dina karaktärer, miljöer och intriger är oförglömliga.
  Har någon av dina böcker översatts till engelska? Jag skulle så gärna vilja introducera dina böcker till en vän i USA som jag vet skulle älska dem. Var kan jag i så fall hitta dem?

  Tack för att du lyssnar till den andra sidan, tack för att du delar med dig av din gåva till mänskligheten och tack för att du finns!
  Allt gott, Nicoline

  Jul 12, 2014 @ 9:43 pm


 15. Lena

  Hej. Tack för du låter pennan glöda på det sätt du gör. Finner det mycket gott att läsa om kvinnor som är starka och människor om som rakryggat står i de godas tjänst.
  Insåg att jag nu läst alla dina romaner… suck… men upptäckte plötsligt att det fanns en ny för i år – härliga tider stunda!

  Jul 04, 2014 @ 4:35 pm


 16. Viktoria

  Hej! Har just upptäckt en ny favoritförfattare. Bara älskar ditt språk och dina miljöbeskrivningar. Din livsvisdom är en som en skön filt som sveper in handlingen. Hittade din bok “Bortom stjärnan” övergiven på en bänk i ett trapphus hos mina pensionerade föräldrar. Ibland är det någon som lägger utlästa böcker där till skänks. Läste förstrött på baksidan om att det skulle vara en romantisk och välskriven historia och jag lade därför beslag på boken. Nu tar jag varje minut jag hinner mellan jobb och hämtningar för att läsa eftersom jag inte kan slita mig från Sofia och hennes öde. Kram för att du berört mig till tårar i igenkännelse och inlevelse. Har en känsla av att det inte är sista gången.

  Apr 03, 2014 @ 1:34 pm


 17. Mimmi

  tack, Tack, TACK för dina underbara böcker. Läser inpå sena nätter och
  somnar med lampan tänd, fortsätter en liten stund på morgonkvisten också ibland när tiden tillåter.

  MVH
  MIMMI

  Jan 31, 2014 @ 10:41 am


 18. Gun-Marie

  Hej Elisabeth!

  Fick din nya bok “Röd måne” i present på min födelsedag. Som jag har längtat.
  Sista boken var “Ljusets dotter”, en fantastisk bok.
  Jag har dock aldrig LÄST en av dina böcker själv, utan alltid lyssnat på dem som ljudböcker. Det är en upplevelse som är otrolig.
  Därför blev jag så besviken när jag såg att min favorituppläsare – Louise Raeder – inte läst in “Röd måne”.
  Jag har nu påbörjat boken jag fick 3 ggr, och det är inte detsamma längre. Louise underbara röst, och med den känsla hon förmedlar dina böcker – går inte att finna i “Röd måne”. Vet inte varför du bytt uppläsare, men om det går att påverka så Snälla! Ta henne tillbaka. Hon är halva upplevelsen.

  Dec 17, 2013 @ 10:49 am


 19. Maria Lundström

  Hej Elisabeth!

  Jag har läst dina otroliga böcker med glädje och spänning…
  Du skriver så bra .
  Jag har läst Röd måne för några dagar sedan..
  Jag önskar att dina böcker blir till film..
  Kram..

  Nov 06, 2013 @ 10:15 am


 20. Michaela

  Hej!

  Jag var 17 år när jag upptäckte en av dina böcker. Helt hänförd blev jag. Älskar alla dina böcker.
  Jag har läst många böcker av olika författare. Ditt namn är det enda jag minns.

  Oct 23, 2013 @ 6:44 pm


 21. Anneli

  Stort tack för alla dina fantastiska böcker<3 Jag har precis läst ut Röd Måne och är fortfarande kvar hos Indra på 1600-talet:) Ditt underbara sätt att skriva på fångar läsaren från första raden och man flyttas tillbaka i tiden rätt in i handlingen, det är som om man var med. Bortom stjärnan är den absolut bästa bok jag har läst, jag har hunnit läsa den tre gånger:) Nu ska jag snart flyga för första gången i mitt liv och vad kan då vara bättre än att lyssna på Bortom stjärnan på mp3… då kommer jag att glömma att jag flyger och istället flytta mig långt tillbaka i tiden:) återigen tusen tack<3

  Jul 18, 2013 @ 5:21 pm


 22. Hanna Bard

  Hej Elisabet,
  Jag heter Hanna, är 25 år och läste lite i “Bortom stjärnan”. Den är bra, men jag vill kritsisera lite och hoppas att du inte tar illa upp.

  Jag såg en del i boken som inte stämmer historiskt, även om jag förstår att boken är fiktiv. till exempel bodde det inte araber i Israel på biblisk tid; de kom dit på 600-talet e. Kr. Sedan undrar jag hur många israelitiska judar som hette Jankelowitsch på den tiden.

  Jag skriver det inte för att vara petig eller liknande, men tänkte ifall du skriver fler historiska romaner. Men jag tycker att det är mycket fint i boken också, och Sofia är sympatisk.

  Jag skriver också en berättelse som handlar om biblisk tid, den handlar om Judas Iskariot och hans fiktiva hustru som heter Rivqah. Jag försöker göra den realistisk men det är svårt angående historiska och kulturella faktan.

  Lycka till med skrivandet och jag läser gärna fler av dina böcker.

  Vänligen, Hanna

  Jul 08, 2013 @ 11:36 pm


 23. Caroline

  Har precis läst ut Röd måne, gillade den jättemycket. Tack för att vi får läsa dina gripande berättelser!

  Jun 23, 2013 @ 5:21 pm


 24. Elin B.

  Jag vill bara tacka dig för dessa underbara böcker du har skrivit! Jag har lärt mig så mycket, historia samt medmänsklighet. Jag är bara så oerhört tacksam för att du skriver sådana vackra böcker som du gör.

  Jun 22, 2013 @ 11:55 am


 25. Barbro

  Hej!

  Lyssnar på Ödets hav i bilen och just nu bara längtar jag tillbaka till denna underbara spännande bok. Tack för att du skrivit dessa böcker.

  May 25, 2013 @ 7:23 pm


 26. Lotta

  Hej Elisabeth!
  Jag har läst alla dina böcker och blev överlycklig att det kommer en till nu! De är helt underbara så jag sprider dem till alla jag känner. Mår alltid så bra när jag läst dem och vill att andra ska få må lika bra. Tack för att du skriver, hoppas det kommer många fler! Du har fått historia att bli intressant.
  mvh, Lotta

  May 24, 2013 @ 1:34 pm


 27. Ulrika Henning Kontturi

  Hej Elisabet
  Jag har precis läst ut Ödets hav. Vilken bok, den gick bara inte lägga ifrån sig. Jag var helt trollbund och okontaktbar i 3 dagar :-).
  En sådan stark och levande historia.
  Kommer sluka alla dina böcker inom snar tid :-).

  Tack <3

  Kram
  Ulrika

  May 10, 2013 @ 8:01 pm


 28. Bodil Sandahl

  Förlåt! Jag glömde nämna att det var Ljusets dotter som jag läst.
  M v h
  Bodil

  Mar 20, 2013 @ 4:26 pm


 29. Bodil Sandahl

  Ett innerligt till dig Elisabet för ännu en underbar läsupplevelse.
  Den rör vid alla mina sinnen och lite till.
  Ytterligare en bok att minnas med värme.
  Tack
  Mvh
  Bodil Sandahl
  Nättraby i Blekinge

  Mar 20, 2013 @ 4:20 pm


 30. pernilla gren-földi

  våren 2012 läste jag en av dina böcker inför ditt besök på kulturdagen i bredaryd 2012. Det var en fantastisk berättelse som jag fick ta del av, men också insikt i att tänka humanistiskt när man möter nya människor. Ditt framträdande på biblioteket i bredaryd lämnade mig med nya tankar att reflektera över och jag kan se dig framför mig när du möter nya indivder,deras öden och hur du på ett ödmjukt sätt gestaltar dem. jag ser fram emot nya läsupplevelser av dig. Vänligen Pernilla

  Mar 18, 2013 @ 11:29 pm


 31. A.Å

  Kära Elisabeth. Hösten har varit mörk och tung, sommaren har aldrig känts så långt borta. Men så för några dagar sedan fick jag tillbaka “Vindarnas Ö” av en god vän som lånat den och i gengäld fick jag låna hennes “Den vita liljan”. Det är den enda av alla dina böcker jag inte har och den enda jag bara läst en gång. Du förstår, jag älskar dina böcker, särskilt “Bortom stjärnan”. Den har jag läst säkert femton gånger, allra helst när jag haft en av mina tunga perioder. Då har Sofia lyft mig upp och jag har fått ny energi. Och precis så hjälper mig nu Catherina att hitta lugn och glädje igen inför våren. En bra bok kan göra under, jag tror starkt på böckernas kraft, och just dina är något otroligt. Det är spänning, historik och så kloka tankar på en och samma gång. Så tack, tack för att du skriver så bra, tack för att du och dina starka kvinnor är sådana förebilder och får mig vilja kämpa vidare när allt känns svårt. Det låter kanske fånigt, men då får det väl göra det 🙂 Huvudsaken är att jag mår bra och det gör jag verkligen av dina böcker!

  Ps. Läste att “Den vita liljan” är helt slutsåld, jag måste få tag på den? Finns det någon möjlighet?

  Jan 28, 2013 @ 11:54 am


 32. eddie

  All kärlek till dig .du har gett mig stunder att reflektera på gott o ont , om livet i allmänhet och mig själv i synnerhet. fascinerad o tagen av dina berättelser är bara förnamnet
  Stort tack !
  mvh eddie

  Jan 19, 2013 @ 8:29 pm


 33. Noomi

  Hej Elisabet!

  Jag älskar dina böcker – har läst eller lyssnat till dem allihop. De har gett mig så mycket och hjälpt mig se egna erfarenheter i nytt ljus. Jag ser fram emot den nya boken som kommer ut i maj!

  /Noomi

  Jan 19, 2013 @ 7:45 pm


 34. Cecilia Svensson

  Elisabet!
  Vilken underbar berättare du är! Det var en sann njutning att lyssna till dig igår i Hallsberg.
  Vi människor behöver berättelser. Tack för att du förmedlar dem.

  /Cecilia

  Oct 26, 2012 @ 4:00 pm


 35. Bodil Holmberg

  Hej!

  Jag har med stor sorg avslutat “Ödets hav”. Jag har skrattat och gråtit och varit med om ett stort äventyr. Tack!

  Med vänlig hälsning
  Bodil Holmberg

  PS: Googlade på ditt namn i förhoppning om att du skrivit fler böcker, hamnade här och kan belåtet konstatera att äventyren kan fortsätta! DS

  Sep 29, 2012 @ 10:54 am


 36. Else-Mari Andersson

  Hej Elisabet och tack för de helt underbara
  böckerna som du har skrivit..Jag har läst 3 av dina böcker MEN… vad gör jag när jag inte kan få tag på de andra 3 ??
  HAr fått höra att dessa tre är helt slutsålda..

  Den vita liljan
  Rovfåglarnas tid
  Vindarnas ö

  finns det ngn chans att de kommer tillbaka i handeln?

  Har du någon mer bok på gång

  många hälsningar
  Else-Mari

  Sep 26, 2012 @ 8:48 am


 37. Mikael, Almuñécar

  Efter att jag just fällt en självömkande tår över att Bortom Stjärnan faktiskt hade ett slut, inser jag att för första gången har jag blivit nyfiken på vem det är som kan skriva så innerligt väl. Så väl att boken upphör att vara en bok, att texten kommer till liv och får färg, form, ljud och dofter.

  Jag har inte bara läst en bok. Jag har levt ett liv.

  Tack, och tack igen, den värmer än.

  Kram
  Micke långt ned i söder.

  Aug 29, 2012 @ 8:05 pm


 38. Eva

  Tack för alla fantastiska böcker du skrivit! Mina favoriter är “Bortom Stjärnan” och “Ödets hav”. Jag “mötte” Gotland för första gången sommaren 2007 och blev förälskad i den fantastiska naturen och historiens vingslag jag kände. och det va underbart, spännande och skrämmande att möta Gotland i din historiska roman “Ödets Hav”.
  Kram till dig 🙂
  Väntar med spänning på nästa bok.
  Eva

  Jul 14, 2012 @ 6:08 pm


 39. Lotta

  Har lyssnat på dessa underbara böcker som innehåller skildringar av alla våra känslor och konsekvenser av dessa.Den kvinnliga styrka som är i focus i många och i böckerna finns så mycket livsvisdom: Lyssnar nu på Ödets hav med duktiga Gunnel Freds lite vemodiga uppläsning. Min favorituppläsare till dessa böcker är Lou Reader som med sin mjuka röst lyfter berättelserna ännu högre .
  Tack för dessa fina böcker!

  Jul 02, 2012 @ 6:29 am


 40. Jannicke Larsson

  Hej,
  jag vill bara berätta att jag ÄLSKAR dina böcker!!! Har eg. inte så mycket tid att läsa, men när jag väl har en av dina böcker i min hand kan jag inte sluta läsa! Kram från Jannicke =)

  Jun 05, 2012 @ 7:02 pm


 41. Märtha

  Hej Elisabeth!

  Jag vill bara förmedla att jag fullkomligt älskar alla dina romaner! att sitta med din bok i ena handen, en pannkaka i den andra i en tyst lägenhet.. finns knappt något bättre! Jag gillade verkligen att Maria i den senaste boken faktiskt var lite halt, det gjorde henne ännu mer mänsklig och ännu lättare att relatera till. Du har helt enkelt givit mig många goda stunder, tack för det!:D
  ljus och kärlek

  /Märtha

  Apr 03, 2012 @ 7:19 pm


 42. solveig Hansson

  Hej Är så glad att jag hittat dina böcker att lyssna på.
  Tack och hoppas det blir fler skrivna S.H.

  Mar 01, 2012 @ 11:02 am


 43. Johanna Bergström

  Jag vill bara säga att jag fullkomligt älskar din bok “Ljusets dotter”. Den griper verkligen tag i mitt hjärta och min själ.

  Tack!

  Dec 20, 2011 @ 9:27 am


 44. Fredrik

  Hej! Jag har lyssnat på Ödets hav som ljudbok. Det var en fantastiskt bra bok. Jag har kastats mellan tårar och lyckorus och glädjer mig åt att det finns fler böcker skrivna av denna imponerande författare!

  Mvh Fredrik

  Nov 18, 2011 @ 12:42 pm


 45. Annika

  Tack Elisabet,
  för alla fantastiska böcker du skriver där du delar med dej av kunskap, glädje och kärlek.
  Vi är många som längtar efter nästa läsupplevelse signerat E. Nemert.

  Sep 14, 2011 @ 5:43 pm


 46. Birgita Jaresved

  Hej Elisabet!

  Jag vill av hela mitt härta tacka dig för dina underbara böcker.
  Jag har nu sträckläst din bok “Ljusets dotter” och den var helt underbar.
  Jag längtar redan efter din nästa bok.

  Med all min kärlek.

  Birgitta

  Sep 09, 2011 @ 9:42 am


 47. Marie-Louise Stålnacke

  Tack Elisabet!
  Har precis avslutat Ljusets dotter, som alltid när jag läst dina böcker känns det tomt. Som den bokmal jag är hugger jag in i böcker hela tiden. Men alla gånger jag läst dig känner jag att jag måste stanna upp och reflektera. Jag gillar dina historier och jag älskar ditt språk. Tack för att du finns, och för att du skriver.
  /Marie-Louise

  Aug 15, 2011 @ 8:29 pm


 48. Kerstin i Lund

  Har precis avslutat Vindarnas Ö. Jag önskade att boken aldrig skulle ta slut.Den är både gripande och har en trollbindande effekt.
  Endast en sak störde mig ( som botanist) alla
  de sorters blommor som stod i blom på Kreta
  samtidigt blommar inte samtidigt. De har olika blomsäsong. Det är en bagatell och upptäcks väl inte av alla.hälsn Kerstin

  Aug 14, 2011 @ 5:30 pm


 49. Alla Belova

  Hej Elisabet!
  Jag har nyligen lyssnat till boken ”Den Vita Liljan”. Vilken fantastisk, levande, djup och känslomässig upplevelse jag har fått! Jag kommer inte ihåg när en bok rörde mig så stark på emotionell nivå. Vilken SANN historia. Tack så jättemycket! Jag ser fram emot att läsa/lyssna till dina andra böcker.

  Hälsningar, Alla

  Aug 09, 2011 @ 10:23 am


 50. Pia

  Hej Elisabeth!

  Tack för att du skriver så underbara böcker och förgyller livet.

  Jag slukar dina böcker och väntar ivrigt på nya.
  Som alltid när jag läser en riktigt bra bok vill jag inte att den ska ta slut och så kan jag inte bärga mig förrän jag läst till sista sidan.

  Hälsningar
  Pia

  Aug 01, 2011 @ 4:35 pm


 51. Lena Hanson

  Hej

  Jag har en svägerska som fyller år nästa vecka och tänkte att dina böcker skulle vara en perfekt present. Hon har redan Ödets Hav, men de andra ville jag att hon skulle få. Det var lättare sagt än gjort det… de finns ju inte längre att få tag i! Jag har varit på flera fysiska bokaffärer och kollat runt på de flesta på nätet, men överallt är alla utom just Ödets hav slut. Varför är det så? Nu måste jag ju komma på en ny present… Jag har själv lyssnat på alla dina böcker och älskar dem!

  Jul 11, 2011 @ 3:46 pm


 52. Susanne

  Fick en stor läsupplevelse när jag för flera år sedan läste “Bortom stjärnan”. Fick så tag på “Ödets hav” i pocket. Båda böckerna sträckläste jag.
  För några veckor sedan fick jag möta dig när du signerade din nya bok i Leksand. Det var häfigt! Jag och min väninna hade precis varit på en träff där vi jobbar med vårt mående som medberoende. Den senaste boken “satt som en smäck”!!! Även min väninna köpte boken och blev överväldigad. Nu har jag lyckats låna de andra böckerna på biblioteket och både jag och väninnan har sträckläst dem.
  Jag hoppas att du fortsätter att skriva och vill ha en ny bok -snart!
  Mitt intresse för historia får sitt och mitt “inre” får sitt 🙂 Att läsa om starka kvinnor och “kraften” och att det finns en sådan positiv och ändå lycklig anda i böckerna ger mig så mycket eget hopp!
  Stort tack! Du har både en yttre och inre skönhet!
  Susanne

  Jun 20, 2011 @ 9:44 am


 53. Maria

  Hej Elisabet!

  Tusen tack för dina underbara böcker.. jag har läst senaste boken och jag bara beundrar dej och sänder en stor kram som tack.
  Jag väntar med spänning till nästa bok..
  Starka kvinnor behövs i samhället och du ger mej kraft och många underbara lässtunder..
  Kram..
  Maria

  Jun 09, 2011 @ 12:18 pm


 54. Karin Häggmark

  HEJ! Jag läste “Den vita liljan” till en uppgift i svenskan när jag gick på högstadiet. Riktigt bra bok! =) Njöt av varje sida! När jag senare upptäckte att du faktiskt var en svensk författare blev jag alldeles paff! Super häftigt verkligen!

  Skulle hemskt gärna vilja ha din autograf om det är möjligt, jag samlar på autografer från intressanta och inspirerande människor och du är en av dem.

  Kramar!! Karin

  May 20, 2011 @ 9:36 am


 55. Anita

  Hej Elisabet! Har just avslutat Ödets hav. Blev helt uppslukad av boken. Har just köpt Ljusets dotter. Hälsningar Anita (Ainos fd granne)

  May 13, 2011 @ 9:31 pm


 56. Victoria, Uppsala

  Hej! Jag är en 13 årig tjej som älskar dina böcker och har läst allihop. Jag känner faktiskt din mans brors dotter Moa Gållander, hon går i min friidrotts grupp. Kan du inte skicka ett mail till din största idol Vicki, där du kan tipsa om några andra historiska roman författare som du vet finns för jag har läst alla jag kan hitta tex. alla catharina ingelman sundbergs, philippa gregorys, erik erikssons böcker. Jag har även läst påven jahanna, katedralen vid havet osv. Jag blir utskrattad i skolan för att jag läser vuxen böcker. Men det gör mig inget. Jag läste bara för ett och ett halvt år sen barn böcker men provade då en dag den vita liljan och fångades direkt. Jag har bara läst vuxen böcker sen dess. Hejdå!!!! Hälsa Moa.

  Mar 22, 2011 @ 6:47 pm


 57. Victoria, Uppsala

  Hej! Jag är en tretton årig tjej som älskar dina böcker mer än allt annat. Jag känner faktiskt din mans brors barn Moa Gållander. Hon går i min friidrotts grupp. Kan du inte skicka mig ett mail där du tipsar om nån författare som är nästan lika bra som du. Maila: victoria.engkind@hotmail.se för jag har läst alla dina böcker.

  Mar 22, 2011 @ 6:35 pm


 58. Urban

  Har precis läst en bok för första ggn på säkert 20 år, din Ödets hav. Vill bara säga att den var d-t bra!!!!

  Feb 17, 2011 @ 5:43 pm


 59. Chris Linander

  Hej Elisabeth!
  Idag har vi hållit på och packa upp alla bokhyllor och böcker i mitt hem som har varit undanstuvade pga av rust av flera rum i vårt hus. När jag höll på att packa upp böcker, fick jag en påminnelse om böcker som har varit stora läsupplevelser för mig.
  En av de största upplevelserna i vuxen ålder har varit “Bortom stjärnan”.
  Det var så häftigt att läsa en “parallellhändelse” till Jesus och i hans samtid. Jag älskar att du skriver om “starka” kvinnor. Min dotter Rebecca har också läst alla dina böcker och vi väntar på en ny.
  Har du någon på gång? Vilken tid kommer den utspela sig i?

  Tack för läsupplevelserna du ger! Må så gott.
  Kram Chris Linander

  Jan 22, 2011 @ 6:59 pm


 60. Victoria

  Hej! Jag är en tjej på 13 år som bara för ett år sedan läste ungdomsböcker som tex prinsessans dagbok men sen ville jag prova nåt nytt och hittade då den vita liljan och älskade den sen dess har jag läst alla dina böcker! Jag vill verkligen att du skriver snart en ny bok! Snälla! Kan du inte mejla mig och säga om du håller på med någon bok just nu:)ingen av mina vänner gillar de böckerna jag gör men du äger! Just nu läser jag om angelica och david! En viss moa gålandher som du är faster till är faktiskt min kompis i friidrotten jag och hon går i! Kan du hälsa henne från mig:)jag skulle bli super glad för svar så snälla svara du elisabet ingen sekeriterare:-Peller Vad det finns för personer där! Hejdå! Från ditt super fan:)

  Jan 10, 2011 @ 9:36 pm


 61. sara

  hej, Har precis avslutat Ödets hav. Sträckläste den på tre dagar. Älskade hela boken precis som dina andra. Bortom stjärnan läste jag för första gången för 6 år sedan. Har läst den många gånger om efter det. alla dina böcker fångar mig och man kan inte låta bli att kalla dig min absoluta favorit författare! du är grym!!
  Kram från sara

  Nov 22, 2010 @ 11:37 pm


 62. stephanSE

  kom över dina böcker, särskilt den om falken. skriver om den som om den är en film i min filmthinking-sida, inte färdig, filmen the reader kom emellan, boken der vorleser läste jag redan 2001. Falkenboken är en handbok inte bara om hur man kan ta hand om fegheten men även ge utan att förvänta sig något tillbaka – och det är ju det svåraste, svårare än feghet.
  bor på toppen av edsberg
  stephanSE, edsberg

  Oct 03, 2010 @ 9:55 pm


 63. Maria, Stockholm

  Hej!
  Har precis sträckläst Ödets Hav, det bästa jag läst på länge.
  Har inte läst någon av Elisabeth Nemerts tidigare böcker och försökte direkt köpa dem på nätbokhandlarna (och akademibokhandeln). De finns endast som ljudböcker. Var kan jag få tag i böckerna?
  Maria

  Sep 09, 2010 @ 3:15 pm


 64. Anders, Stockholm

  Just burit hem boken Ödets hav. Sitter själv oh skriver på en bok om invasionen 1361 och pesten bl.a. Så jättekul att hitta någon som skriver om samma period!
  Laddar med kuddar på balkongen och börjar läsa…
  Intro till min kommande Gotlandsbok: http://niels-ebbesen.com/kunskaparna.htm
  Min första bok: http://niels-ebbesen.com/

  Sep 09, 2010 @ 3:15 pm


 65. Lovisa, Västerås

  jag har läst alla dina böcker, flera gånger om, men dom jag fastnat extra mycket för är vindarnas ö och bortom stjärnan! jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker från det gamla medelhavet! och skulle gärna vilja veta vad som hände sen i dom båda böckerna! dina böcker är som sagor för äldre och jag hoppas det kommer fler!

  Sep 09, 2010 @ 3:15 pm


 66. Petra

  Har precis lyssnat klart på ljudboken Ödets hav. Och jag blev förälskad i den, likaså i karaktärerna och speciellt i Aurora. Vilken förebild! Jag brukar inte bli så rörd när jag har läst eller lyssnat på en bok. Men i denna bok var det så lätt att leva sig in i vad som skedde, de känslor de kände och de upplevelser de var med om. Helt enkelt underbar! Inte som någon annan bok jag läst tidigare.
  TACK!

  Sep 09, 2010 @ 3:14 pm


 67. wexjonas, Växjö

  Hej!
  Jag tillhör en familj som läser dina böcker, jag kan kalla dem :bara ett kapitel till..böcker.

  Din första,som jag läste,bortom stjärnan,ärligt så har jag nog inte riktigt hämtat mig ännnu,den golvade mig.
  Kravet på berättelse kvaliteé i böcker gick upp efter den,den blev en milstolpe.
  Nu har jag en livstolkning bortom stjärnan, Kristus tonåring i Nazaret född betlehem, så boken var som en Ben Hur, en fantastisk berättelse med en osynlig kristus närvarande med sin sofiaande-wow
  Tack för all skön läsning o lycka till med förtsatt skrivande hälsningar från Jonas Hammarström från kronobergshalvön utanför Växjö

  Sep 09, 2010 @ 3:14 pm


 68. Zahra, Göteborg

  Jag har läst alla Elisabets böcker och de är bland de bästaste av alla böcker jag hittils läst!

  Jag bara längtar till maj då Elisabets nästa bok kommer ut!

  Sep 09, 2010 @ 3:14 pm


 69. Lena, Ystad

  Fick min första bok (av E.N) i julklapp 2009 det var Ödets hav. Vågade nästan inte leta på biblioteket…tänk om det inte finns fler böcker av dena fantastiska författare. SEDAN DEC HAR JAG LÄST Vindarnas Ö och idag läste jag ut Bortom Stjärnan. Alla lika fantastiska men densistnämndA landade så i mitt hjärta, så många lycko o längtanstårar den bjöd på, den måste jag köpa också. Ser till min lycka att det finns fler verk av Elisabeth Nemert….TOPPEN!

  Fortsätt ditt skrivande/författarskap!

  Sep 09, 2010 @ 3:13 pm


 70. Karin, Sigtuna

  Har just slukat boken Rovfåglarnas tid. Helt underbar bok och jag har läst de övriga tre böckerna tidigare, skrivna av Elisabet N.
  Längtar nu efter nästa bok med stor spänning och förväntan.
  Tack för ditt språk och givande läsning, historik, spänning och stor kärlek.
  Karin

  Sep 09, 2010 @ 3:13 pm


 71. Anette, Skänning

  Hej Elisabeth.
  Har slukat dina böcker med hull och hår. Jag är ganska ny inom bokvärlden. För några år sedan läste jag en bok som fick mina ögon att tåras. Det var en innerlighet, en lidelse för människans uppenbarelse som berörde mig väldigt mycket. En människokärlek utan dess like. När jag sedan hittade boken i en affär var jag tvungen att handla den, jag ville ÄGA den. Boken jag pratar om är “bortom stjärnan”.
  Ibland när jag läser dina böcker får jag en känsla av att du är medial, är du det?
  Det är med största längtan jag väntar på dina kommande böcker.
  Kram, anette

  Sep 09, 2010 @ 3:13 pm


 72. Adelaide, Germany

  I just finished reading Beyond the Star. It was the most brilliant book I have EVER read. It was captivating, intelligent and just marvelous. I am German and thus I read it in German. Have any of the other books been translated to German or English? I can not seem to find them!

  Thank you,
  Adelaide

  Sep 09, 2010 @ 3:12 pm


 73. Barbro, Nyköping

  Hej Elisabet!
  Tack för att du skriver!
  Har läst alla dina böcker med stor glädje. De innehåller allt tycker jag. I familjen är vi i åldrarna 25 till 90 år och alla, både manliga och kvinnliga läsare, har glädje av dina berättelser.
  Den senaste i raden Ödets hav var ju speciell för att den tilldrog sig på Gotland till en början. Även fortsättningen i Novgorod var roligt att läsa om. Jag känner inte till något om den staden men det har gjort att jag börjat söka intressant lektyr även om den staden.
  Ser med glädje fram emot dina kommande böcker!
  Många hälsningar
  Barbro

  Sep 09, 2010 @ 3:12 pm


 74. Tina, Blekinge

  Hej Elisabet.
  Jag älskar dina böcker, brukar lyssna på dom på cd.
  Jag har haft en utmattningsdepression, men blivit bra pga att jag lyssnat på dina underbara böcker.
  Jag drömmer mig bort till platserna du skriver om.
  Mina 2 döttrar 16 och 19 år lyssnar för det mesta med mig.
  Tack för att du finns och skriver så fina böcker.
  MVH Tina!

  Sep 09, 2010 @ 3:12 pm


 75. Elina, Luleå

  Hej Elisabet!
  Jag vill bara tacka dig för dina fantastiska böcker. Jag gråter och skrattar om vartannat, de är så kloka, du är så klok! Jag har hittills lyssnat på “Bortom stjärnan” och “Den vita liljan” på ljudbok och jag älskade bägge historierna! De har fått vagga mig till sömns när jag ska sova, de har fått göra mig sällskap då jag ätit frukost, lagat middag, stått på löpbandet, tagit promenader. Ja jag har inte kunnat sluta lyssna. Nu upptäckte jag att jag har många fler böcker att läsa och jag vart så oerhört lycklig! Tack igen för att du delar med dig av din gåva, du är utan tvekan min favorit författare! Jag ser fram emot många timmars spännande och känsloladdat läsande/lyssnande.
  Kram//
  Elina

  Sep 09, 2010 @ 3:11 pm


 76. ALM, Järvsö

  du får en att drömma sig bort och önska att man levde tillsammans med dina karaktärer! den vita liljan är hittills min favorit, jag hoppas du skriver mycket mer skönlitteratur. skönlitteratur kan ge en minst lika mycket som faktaböcker kan!

  önskar dig all lycka i framtiden.
  dina böcker stärker.

  mvh
  Lovisa

  Sep 09, 2010 @ 3:11 pm


 77. Carin, Frankrike

  Jag ville bara säga att jag älskar dessa böcker. Jag har just lyssnat klart Ödets hav vilket var såå spännande!! Jag läste den vita liljan när jag var 16 år och väntar hela tiden på att någon mer bok ska komma ut!!

  Jag hoppas att du kommer att skriva fler böcker
  Mvh Carin

  Sep 09, 2010 @ 3:11 pm


 78. Sofie, Vallentuna

  Hej!

  Det är omöjligt att få tag i Den vita liljan…:-(((

  Vet du var den finns? Gärna i pocket eftersom jag gärna “läser sönder” böcker och vill kunna vika och bända. Efter den boken har jag bara Ödets hav kvar men den har jag hittat nu.

  Mvh
  Sofie =)

  Sep 09, 2010 @ 3:10 pm


 79. Inger, Upplands-bro

  I dagarna har jag avslutat denna underbara bok som är mycket fängslande och ville inte satt den skulle ta slut. Har besök Gotland många gånger och kände verkligen igen mig och kunde se karaktärerna framför mig. Hoppas på uppföljare. Nu ska jag läsa Dina andra böcker vilket jag ser fram emot.

  Sep 09, 2010 @ 3:10 pm


 80. Anette Marie, Stockholm

  Kära Elisabet, jag har läst alla dina böcker och
  väntar med spänning på nästa bok, hoppas att den
  snart kommer ut så att man kan bli trollbunden igen.
  Man släpper inte dina böcker när man har börjat läsa, utan sträckläser gärna. Tyvärr tar de då slut ganska fort.Varma hälsningar från en trogen läsare.

  Sep 09, 2010 @ 3:10 pm


 81. Stefan, Borlänge

  Känner sorg nu när “Vindarnas Ö” är färdigläst. Fick samma vibbar och känslor med denna bok som när jag läste Arn-böckerna. Det måste bara bli en fortsättning på historien om Sargon och Astarte. Snälla!!!

  Tack för några härliga timmar.

  Sep 09, 2010 @ 3:09 pm


 82. Susanne, Lyon, Frankrike

  Allt började med att vi fick din bok “Rovfåglarnas tid” att läsa i skolan. Vi fick 3 månader på oss att läsa den, det tog mig 3 dagar (2½ om man ska vara petig). Jag älskar dina böcker, du är min absoluta favoritförfattare och som ett tidigare inlägg sa, man kan verkligen inte sluta läsa. Vilket många finner irriterande i min omgivning.
  Nu när jag har läst dina andra böcker så har jag gjort ren min kalender för att verkligen ha tid att läsa utan störningar.

  Längtar till din nästa bok (böcker), fortsätt skriva som du gör, du skriver på ett fantastiskt sätt som får en att vilja läsa dem om och om igen.

  Sep 09, 2010 @ 3:09 pm


 83. Elisabeth, Vintrosa

  Dina böcker är helt underbara…endast ett problem…man vill aldrig sluta läsa…så nu har jag hörbok i bilen och bokboken på sängbordet.
  Tack!

  Sep 09, 2010 @ 3:09 pm


 84. Inger, Flen

  Hej!
  Har just avslutat en ljudbok ” Ödets Hav” och lyssnade så snart jag fick tillfälle och den fängslade mig väldigt. Samtidigt som jag ville att boken skulle räcka länge, ville jag också forcera för att få veta hur det skulle sluta. Det var den första boken jag läst av dig men absolut inte den sista. Nu letar jag vidare och upptäcker att du skrivit många intressanta skildringar om hur människor levde i olika århundraden och på olika platser. nu har jag mycket att se fram emot! Tack!!

  Sep 09, 2010 @ 3:08 pm


 85. Misen, Halmstad

  hej hej! måste säga att jag älskar dina böcker, hur du skriver, man känner och är helt betagen av karaktärenas känslor och förståelser av vad dom går igenom… men måste erkänna att jag blev lite chockad när jag googlade dig… svensk författare skriver inte så bra, trodde att du var från use… men ack så fel man kan ha… är en trogen läsare, slukar allt som är bra och alla jag pratar böcker om, säger jag är inte så intresserat av svenska författar….En som är dragen vid näsan…..

  Sep 09, 2010 @ 3:08 pm


 86. SS, Storebro

  Tack Elisabet för alla dina böcker! Jag har läst dem alla minst två gånger utom Ödets hav, som jag har läst första gången nu på min semester.
  Bortom stjärnan grep tag i mig så hårt att jag sträckläste den. Därefter (2004) har jag bara längtat till nästa sommar för att kunna “sluka” din nästa bok.
  Du skriver på ett sätt som gör att jag kan se färger, känna dofter, höra ljuden och bara längta tillbaka till historien. Nu längtar jag efter att lära känna din Maria! TACK för att du finns!
  Hälsningar Silva
  (samma årgång som du)

  Sep 09, 2010 @ 3:07 pm


 87. Carin, Skeby

  Ville bara säga att jag älskar dina böcker. Jag läste den vita liljan första gången när jag var 17 år gammal och jag älskade den!! Sen så hittade jag de andra böckerna och blev lika tagen av dem! Jag längtar tills du skriver en ny bok som man kan läsa!

  Mvh Carin

  Sep 09, 2010 @ 3:06 pm


 88. Britta Ekholm, Svärdsjö

  Tack för ännu en bok, Elisabet. Jag vet inte hur många gånger jag läst dina tidigare böcker och nu har jag suttit trollbunden av “Ödets hav”. Den kommer att läsas av mig flera gånger. Ser fram emot nästa. Det finns ingen som slår dig.

  Sep 09, 2010 @ 3:05 pm


 89. Alexandra Baker, Komstad Sävsjö

  Hej Elisabeth!

  Tack för en underbar tid med denna bok. Du skriver så det strålar runt ens själ när man insuper dina ord i böckerna! Sist ovan nämda bok! Man känner hur man lever och vill också ha en stjärna där uppe………..men det kanske vi alla har om vi öppnar!!!!!!!!!!!!!

  Sep 09, 2010 @ 3:04 pm


 90. Anonym

  HEJ Elisabet.
  Har just avlutat Ödets Hav och börjat på Vindarnas Ö helt underbara böcker Läser mycket och är mycket nogräknad med vad jag läser bl a älskar jag Gabaldon och jämför faktiskt dig med henne.Tack för dina böcker skriv gärna en fotsättning på Ödets Hav och vad som hände med Aurora Eken efter hemkomsten från Ryssland om hon någonsin återvände.

  Sep 09, 2010 @ 3:03 pm


 91. Linda, Stockholm

  Hej Elisabet, jag ville bara tacka dig. Jag har läst Bortom stjärnan SÅ många gånger! Den är fantastisk och inger nytt hopp när det känns tungt. Den är inte bara en romantisk spännande historia utan det känns som att du om och om igen lyfter på slöjan till livets hemligheter och visar sanningen om meningen med livet och kärleken och…äsch, det här låter helflummigt, men du är grym iallafall. Dina andra böcker är också super, men Bortom stjärnan är exceptionell på många sätt. Snälla fortsätt skriva!!

  Linda

  Sep 09, 2010 @ 3:02 pm


 92. Martina, Vrigstad

  Jag vill börja med att säga att du är en underbar författare. Jag har läst dina fyra första böcker och de är…jag har inte ord för det. Man fastnar i dem, kan inte lägga ner boken innan man vet hur det slutar och man undrar hur det går i fortsättningen. Du får min fantasi att flöda när jag tänker på fortsättningen, tack för det!

  Jag älskar dina böcker och väntar på nästa bok!

  Martina, 19.

  Sep 09, 2010 @ 3:02 pm


 93. Maria

  Detta har jag aldrig gjort förut, gått in och meddelat mig till en författare och ändå finns det många duktiga och bra. Men nu gör jag det för dina böcker Elisabeth är verkligen underbara att läsa och jag hoppas att du skriver många många fler i samma anda och att många många hittar dem och läser dem!

  Sep 09, 2010 @ 3:01 pm


 94. Eva, Höllviken

  Har precis avslutat denna bok,Ödets hav. Så härlig och otroligt bra.Tårarna flödade imellamåt, det är med stor värme och saknad jag nu skickar den vidare till min syster som har denna stora läsupplevelse framför sig. Jag har läst alla dina böcker med stor behållning och ser fram emot kommande böcker. Tack för alla fina läsupplevelser

  Sep 09, 2010 @ 3:01 pm


 95. Sabina, Eskilstuna

  Hej Elisabeth! Jag vill bara säga att du är en fantastisk författare med ett väldigt fint språk.
  Jag blir väldigt inspirerad, och har själv börjat skriva på en bok. Precis som du beskriver med dina karaktärer, var det lite liknande för mig. En ung dam ville berätta sin historia, och jag var bara tvungen att börja skriva. Men har du några tips på vad man ska tänka på när man försöker skriva sin första bok?
  Hälsningar Sabina

  Sep 09, 2010 @ 3:00 pm


 96. Helene, Ed

  SNART SNART kommer en ny underbar, fantastisk och oförglömlig roman ut, “ÖDETS HAV”, skriven av min absoluta favoritförfattare!!! TACK Elisabet för dina UNDERBARA böcker som både inspirerar, glädjer, underhåller och som verkligen fastnar i ens hjärta! Du är bäst!

  Sep 09, 2010 @ 3:00 pm


 97. Suzanne, Sundbyberg

  Jag ville bara säga att jag precis läst ut “vindarnas
  ö” och är helt uppfylld av berättelsen, jag har varit på en fantastiskt spännande resa i tid och rum och vill inte komma tillbaka till verkligheten…
  nu önskade jag att det fanns en fortsättning…hur gick det för Sargon och Astarte och alla de andra?

  jag hoppas… att det kommer en inkaprinsessa eller mayapräst eller kanske en träl…till dig som vill berätta sin historia Vilket som så väntar jag med spänning på nästa resa du tar med mig på…

  Kram Suz

  Sep 09, 2010 @ 3:00 pm


 98. Carina, Umeå

  Jag ville bara tacka för dina fantastiska romaner – de är helt underbara o sliter tag i en från första sidan. Jag hoppas att din skrivarglädje håller i sig länge, så jag får njuta av fler böcker. Jag älskar alla historiska perspektiv, mystiken och att dina huvudkaraktärer alltid är så mentalt starka.

  Keep up the good work.

  Sep 09, 2010 @ 2:59 pm


 99. Anna Eklund, Järvträsk

  Tack Elisabet för dina underbara böcker.
  Jag lever med samma “klokskap” som du skriver om.
  Men det är ljuvligt att läsa dem med någon annas
  formulering. För mig kommer den andliga “sanningen” som sånger och musik. Men även en bok har det blivit.
  Lyckat till på din resa “syster”
  Ser fram emot alla böcker som du kommer att skriva!
  Varma kramar

  Sep 09, 2010 @ 2:59 pm


 100. Anonym

  Hej Elisabet,
  Jag har lyssnat på alla dina böcker! Tycker mycket om dem. Kan inte bestämma mig för vilken jag gillade mest…
  Jag undrar när den nya boken kommer i ljudboksformat? Tycker det ä’r toppen att lyssna på böcker via min mp3 när jag är ute med hundarna eller till och från arbetet.
  Tack.

  Sep 09, 2010 @ 2:58 pm


 101. Christina Widenpalm, Göteborg

  Av en slump lånade jag i höstas “Den vita liljan”.Jag hade aldrig hört talas om dig tidigare.Blev helt betagen i din bok Har nu läst alla utom “Rovfåglars tid” men den har jag beställt.Bor i Göteborg men dina böcker finns ej överallt utan de får beställa dem från andra bibliotek,känner en viss gemenskap med dig ,är också född 12 februari i Stockholm.Har många lässugna väninnor ,rekomenderar dessa böcker till allla ,de har heller aldrig hört ditt namn. Tack för många underbara timmar med dina böcker ,ser fram emot den nästa.
  Hälsningar Christina Göteborg

  Sep 09, 2010 @ 2:58 pm


 102. AL, Hälsingland

  Jag kan inte nog tacka för dessa underbara böcker som man aldrig vill att ska ta slut. Att i historien känna igen platser och följa spännande öden som berör, jag har berättat för vänner om dessa otroliga böcker och bara längtar till nästa bok kommer. Tack och lycka till med många, många fler.

  Sep 09, 2010 @ 2:58 pm


 103. Vivianne, Kalix

  Jag tycker sååå mycket om dina böcker det är det bästa jag har läst på flera år. Innehåller alla ingredienser och den röda tråden finns där hela tiden
  Snälla, är du inte på gång med någon ny bok om starka kvinnor från förr

  Vivianne

  Sep 09, 2010 @ 2:57 pm


 104. EvaLa, Luleå

  Hej!
  För mig är dina böcker andliga…de berättar det andliga budskapet på ett sånt sätt att det blir lätt att ta till sig. De skapar en längtan i mig att skriva ner min egen resa…hur jag ständigt blir vägledd genom drömmar, möten ord och böcker….om min resa med mina två särskolebarn…som är högt andligt utvecklade….alla är hela själar även om en del väljer att födas i skröpliga förpackningar…För mig känns det verkligen som om du skriver om ditt eget liv ( i en annan tid) . Jag längtar redan efter nästa bok…”När du låter ditt ljus lysa hjälper du andra att se”
  kramis / Eva

  Sep 09, 2010 @ 2:57 pm


 105. Cornelia, Malmö

  Dessa älskvärda böcker som jag sträckläst! Dessa underbara människor och alla underbara djur man får slå följe med en tid! Elisabeth, du har satt ord på det viktigaste i livet. Att våga följa sitt hjärta, sin inre röst och sin inre kraft.Att våga stå upp för människor, att lägga sig i och inte vända sig bort, att vara tacksam för de älskade människor och djur som finns i ens närhet, att älska utan krav, att onskan är ett verktyg för rädslan. Jag har under resans gång funderat mycket över mig själv och mitt liv. Jag har vågat börja tro att jag har en inre styrka, en inre kraft som jag en dag kommer finna och våga följa. Du föder och stärker styrka med dina berättelser! Tack!

  Sep 09, 2010 @ 2:56 pm


 106. Davinia, Trångsund

  “Bortom Stjärnan är min favorit bok, kan läsa den flera gånger eller vissa sidor. Den är fylld av skönhet och visdom. Toppen!

  Sep 09, 2010 @ 2:56 pm


 107. Alice, Klågerup

  Något av det absolut bästa jag läst, …och jag har läst mycket i mitt 42-åriga liv. 🙂 Läste precis ut Vindarnas ö. Dessförinnan har jag läst Bortom stjärnan, Den vita liljan och Rovfåglarnas tid. Så fort jag får chansen rekommenderar jag Elisabets böcker (senast i går faktiskt!) för fler borde definitivt få möjlighet att ta del av Elisabets fantastiska böcker. Vilka filmer det skulle kunna bli förresten!

  Jag ser verkligen fram emot nästa bok! Tack Elisabet!

  Sep 09, 2010 @ 2:55 pm


 108. Anna, Kållered

  Kan inte förstå att det inte talas mer om Elisabet Nemert, det måste ju vara en av Sveriges absolut främsta författare.

  Jag skulle önska att det snarast blir storfilmer av böckerna!

  Sep 09, 2010 @ 2:54 pm


 109. Birgitta Andersson, Örkelljunga

  jag har precis lyssnat på “bortom stjärnan” en helt
  underbar bok att lyssna på.
  louise raeder är uppläsaren och gör det helt fantastiskt.
  skulle gärna vilja lyssna på de andra utgivna böckerna, undrar om dom finns inlästa.
  jag handarbetar under tiden som jag lyssnar.
  det skulle jag vilja kalla för verklig livskvalitet.

  Sep 09, 2010 @ 2:53 pm


 110. Hälsningar Kristina

  Tack för dessa underbara böcker. Av en händelse fick jag, det var meningen, “Bortom Stjärnan” i handen.
  Ja, därefter ville jag bara läsa nästa och nästa och nästa….

  Sep 09, 2010 @ 2:53 pm


 111. Helene, Ed

  Åh va’ roligt att Sveriges bästa författare nu har sin egen hemsida!! När jag började läsa Elisabet Nemerts första bok, “Bortom Stjärnan,” blev jag så uppslukad att jag knappt kunde lägga ner den men samtidigt ville jag inte att den skulle ta slut för den var så otroligt bra. Faktiskt en av de bästa böcker jag någonsin läst (om inte den bästa)! Sedan följde “Den vita liljan”, “Rovfåglarnas tid” och “Vindarnas ö,” ytterligare tre helt fantastiska romaner! Nu ser jag fram emot att en ny underbar roman håller på att ta form i min favoritförfattares händer.

  Sep 09, 2010 @ 2:52 pm


 112. Maria, Stockholm

  Elisabet Nemert ar min absoluta favorit forfattare och antligen finns det en hemsida! Jag bor utomlans och darfor ar det svarare for mig att se nar hon slapper nya bocker och nar hon gor nya framtradanden i media, nu kan jag antligen halla mig updaterad! Har inte lyckats fa tag pa “vindarnas o” an, kan knappt vanta! Ar det nagon som har last den? Omslaget och smakprovet pa hemsidan verkar mycket lovande..

  Sep 09, 2010 @ 2:52 pm


 113. KB

  Hej,
  Tack för de underbara böcker du skriver. Läser insikter mellan raderna. Väntar på nästa, men läser de andra om igen.
  Hälsningar Kristina

  Sep 06, 2010 @ 7:57 pm


 114. Rebecka Bergström

  Hej Elisabet!

  Hoppas du gillar din nya hemsida! 🙂 Det har varit jättekul att göra den åt dig.

  MVH
  Rebecka Bergström

  Sep 06, 2010 @ 10:21 am

Guestbook Entry


Facebook
Translate
  Translate to: